KODA’dan uluslal konferans: Köy Öğretmeninin Öğrenme Yolculuğu
Köy Okulları Değişim Ağı Derneği (KODA), 11-12 Haziran tarihinde düzenleyeceği ulusal konferans ile köy öğretmenlerini bir araya getiriyor. “Köy Öğretmeninin Öğrenme Yolculuğu” adındaki konferans 11.00-15.00 saatleri arasında çevrim içi olarak gerçekleşecek.
Konferansın ilk günü açılış konuşmaları ile başlayacak. İlk konuşmayı ise başarılı gazeteci Abbas Güçlü yapacak. Güçlü’nün ardından KODA Genel Koordinatörü Mine Ekinci, KODA Eğitim Danışmanı Cavit Yeşildağ ve KODA’daki program koordinatörlerinden Lale Hanöz konuşacaklar.
Açılış konuşmalarının ardından 1 yıl boyunca KODA’dan “Pedagoji ve Öğrenme” alanında uzmanlık eğitimi alan 10 öğretmen sunumlarını gerçekleştirecekler. Öğretmenlerin sunum başlıkları “Sorun Çözmenin Yaratıcı Liderliği”, “Matematiğin Hikayemsi Yolculuğu”, “Hareketin ve Dansın Birleştirici Gücü”, “Doğanın Geliştirici Dokusu” ve “Sanatın Öğretici ve Değiştirici Renkleri” olacak.
Öğretmenlerin sunumlarının ardından katılımcı öğretmenlerle birlikte kırsalda eğitimin geleceğine dair tartışmalar yürütülüp beklentiler tartışılacak.
İkinci günün konusu Müzik ve Hareket
Konferansın ikinci gününde ise konular daha da renklenecek, 8 öğretmen köy öğretmenleriyle Müzik ve Hareket başlığında buluşacak. İkinci gün ilk oturumda İlkay Nişancı açılış konuşmasını gerçekleştirecek.
Nişancı’nın ardından sunum yapacak öğretmenlerin sunum konuları ise şu şekilde duyuruldu: “Kırmızı Elma Etkinliği”, “Arı Vız Vız Etkinliği”, “Oyun ve Etkinliğin Farkı”, “Fırçanın Yolculuğu”. Sunumların ardından öğretmenler, müzik ve hareketi köy okullarında işledikleri derslerde nasıl uygulayabileceklerini konuşacaklar.
Konferasın ikinci ve son günü Mine Ekinci, İlkay Nişancı ve Lale Hanöz’ün yapacağı kapanış konuşmaları ile son bulacak.
Toplam 20 öğretmenimiz, bir yıl boyunca seçtikleri alanda KODA’nın uzman eğitmenleri eşliğinde çalışmalar gerçekleştirdiler. Bu çalışmalar kapsamında, seçtikleri alana dair uzmanlık ve eğitmenlik becerilerini geliştirdiler ve ilham olacak iyi örnek uygulamaları oluşturdular. Sene boyunca düzenli olarak çevrimiçi buluşmalarla okumaya, tartışmaya, yeni uygulamalar üretmeye ve eğitmenlik becerilerini geliştirmeye dair yoğun bir tempoyla çalıştılar.
– Pedagoji ve Öğrenme grubu öğretmenleri, pedagojinin öğrenme süreçlerine etkisi ve pedagojiyi tüm eğitim-öğretim süreçlerine dahil edebilmek amacıyla çalıştılar.
– Müzik ve Hareket grubu öğretmenleri ise eğitim içinde hem müzik ve hareket derslerine daha çok vakit ayrılması hem de müzik ve hareketi tüm eğitim-öğretim sürecine dahil etmek amacıyla bir araya geldiler. Bu çalışmalarını kendi sınıflarında uygulayarak öğrencilerinin öğrenme deneyimlerini geliştirip kendilerini özgürce keşfetmelerine katkı sağladılar.
Şimdi ise, 20 katılımcı öğretmenimiz geliştirdikleri bu becerileri ve ilham verecek uygulama örneklerini diğer köy ve kırsal alanlarda çalışan öğretmenlerle paylaşmayı bekliyorlar.
Köy Öğretmeninin Öğrenme Yolculuğu konferansına katılacak öğretmenlerin kırsalın koşullarına dair farkındalık kazanmaları, kırsalın koşullarına uygun iyi örnekleri öğrenmeleri ve bu uygulamaları pratiklerine dahil edebilmelerini amaçlıyoruz.
Murat Reis Mah. Gazi Cad. No: 79
Bağlarbaşı, Üsküdar, İstanbul
0216 343 73 43
Gazi Paşa Mah. Zafer Cad. No:30
Başkanlık Konutu, İlk Kapı, Daire:3
Orhaneli, Bursa
Düzenli olarak hazırlayıp paylaştığımız Rüzgar Gülü aylık bültenimize kayıt olarak tüm gelişmeleri yakından takip edebilirsiniz!