Neden?
Dünya genelinde etkisini gösteren Covid-19 pandemisi ile birlikte, Türkiye’de birçok alanda değişimler yaşandı. Eğitim alanı da pandemiden yoğun şekilde etkilenen alanlardan biri oldu. Eğitim alanında yaşanan değişimlerle birlikte biz de KODA olarak, faaliyetlerimizi hızlı bir biçimde uzaktan çalışma yöntemlerine uyarladık. Çevrim içi ortama taşıdığımız saha faaliyetlerimizin yanında, aynı zamanda uzaktan eğitim sürecinde kırsalda yaşanan sorunları tespit etmek ve bu sorunlara çözümler geliştirmek amacıyla KODA Çözüm Masası’nı kurduk. Çözüm Masası’nda yaptığımız çalışmalar ile Türkiye’nin kırsal bölgelerinden 400 öğretmene ve 8.000’den fazla öğrenciye ulaştık.
Pandeminin ilk günlerinden itibaren başlayan Çözüm Masası deneyimi bize, öğretmenler kadar köydeki diğer paydaşların da önemini yeniden gösterdi. Kırsal bölgelerde yaşayanlarla doğrudan kurulan tüm bağlantıların, pandemi sürecinde başta çocuklar olmak üzere tüm toplumu korumak için gerekli olduğunu yine bu süreçte daha iyi anladık.
Türkiye genelindeki ilkokul öğrencilerinin yaklaşık yüzde 30’unun uzaktan eğitim sürecinde çeşitli zorluklar yaşadığını ve önemli bir kısmının uzaktan eğitim imkanlarına erişemediğini biliyoruz.
Nasıl?
Covid-19 Bilgi ve İletişim Ağı Projesi’nde yapacağımız ana faaliyetimiz, kırsalda yaşayan 3000 mahalle ve köy muhtarına tek tek telefon görüşmeleri ve davetiyeler yoluyla ulaşmak olacak.
Neler yapıyoruz?
Destekçimiz
Projemiz, Kahane Vakfı tarafından desteklenmektedir.
Osmanağa Mah. Söğütlüçeşme Cad. Bina No:56 Altın Çarşı Daire:89
Kadıköy, İstanbul
0216 343 73 43
Gazi Paşa Mah. Zafer Cad. No:30
Başkanlık Konutu, İlk Kapı, Daire:3
Orhaneli, Bursa
Düzenli olarak hazırlayıp paylaştığımız Rüzgar Gülü aylık bültenimize kayıt olarak tüm gelişmeleri yakından takip edebilirsiniz!